Метод за скоростно четене

Повечето хора четат на 200 думи в минута. Все пак, човешкият мозък може лесно да отнеме повече информация. Следователно, четене 200 думи в минута, повечето хора започват да се отегчават, не може да се концентрира върху четенето, да започнем да мислим за нещо друго. Днес, в ерата на интернет и много полезна информация е способността на скоростта на четене. Скорост на четене техники, за да се увеличи темпото на четене на две или дори няколко пъти. Скорост на четене може да се използва, за да сърфирате в интернет, онлайн статии и в печатната преса, четене на документи, четене, търсене на съответна информация в текста. Тя е в този момент, обаче, че ние не трябва да бърза, когато човек чете за удоволствие, като литература или романи. Но ако искаме да се съберат толкова информация, колкото е възможно по-бързо тогава бих препоръчал разбира се скоростта на четене.

Скорост на четене е да се премахнат някои лоши навици при четене и за укрепване на капацитета на усвояване на информация от човешкия мозък.

Регресия

или регресия в текста. Често читателят, когато четете COFI няколко думи да улови смисъла на изречението, този навик е много забавя темпото. Сайтът включва модул fasterreader Водещ текст премахване на регресия позволява за бързо четене. Водещ текст позволява да настроите скоростта на четене постоянно от 100 до 2000 думи в минута, по този начин ефективно премахване на регресия.


Преглед

Поле на наблюдение е много важно, когато скоростта на четене. Въз основа на прост принцип - повече текст можете да видите с един поглед по-скоро четем. За да се увеличи зрително поле са идеални Шулц таблици генератор, за да кликнете , Пирамида на думите. Също така, модул Преглед , , Което също ви позволява да практикуват премахването на повторение на думи в съзнанието ми


Вокализация

вокализация, повтарящи се в ума ми чете думи. Премахване на вокализация да прочетете няколко хиляди думи в минута. Според някои източници обаче, че можете да бързо прочетете навика вокализация до хиляда думи в минута. Този навик е трудно да се премахне така че ако някой скоростта на четене на границата до 1000 думи в минута, не трябва да прекарват времето си относно премахването на вокализация.
За да се премахне вокализация, на чешмата, докато четете точния ритъм, или свирка или пеят. Първоначалните опити да накара читателя да се съсредоточи само върху кълване ритъм или загуба на ритъм на текста, или да престане да свирка. С течение на времето, обаче, наведнъж и по-лесно за него да се съчетаят двете дейности. На fasterreader сайт може да се използва за премахване на модул вокализация Преглед . Тя ви позволява да проверите ширината на полето на видимост и наблюдава начин верността на думите (знака), като кликнете върху съвпадение.


Четене с индикатор

Най-простата техника на скорост на четене е да се прочете на индекса. Показател можем да използваме например молив, писалка или пръст. След индекс по-малко умората на очите и в същото регресия навик се елиминира.


Спестяване на време

Таблиците по-долу показват, колко време можете да спестите чрез увеличаване на скоростта на четене, съответно: Път, когато записвате могат да бъдат изразходвани за други удоволствия: почивка, разходки, плуване, видео игри, бягане, каране на колело или четене друга четене

    брой думи в минута
------------------------------
броя на дните
200 300 400 500 600
1 дни -- 15min 30min 36min 40min
седмица -- 1h45min 3h30min 4h12min  4h40min
месец --  7h30min  15h  18h  20h
година --  3d19h15min  7d14h30min  9d3h  10d3h20min

Таблица 1 Спестяване на време в сравнение с читателя, четене на един час на ден със скорост от 200 думи в минута.

    брой думи в минута
------------------------------
броя на дните
200 300 400 500 600
1 дни -- 30min 1h 1h12min 1h20min
седмица -- 3h30min 7h 8h24min 9h20min
месец -- 15h 1d6h 1d12h 1d16h
година -- 7d14h30min 15d5h 18d6h 20d6h40min

Таблица 2 Спестяване на време в сравнение с четец четене след 2 часа на ден със скорост от 200 думи в минута.


Скорост план за четене разбира

По-долу е предложена план за ускоряване на четене разбира се, разбира се е само един от възможните видове обучение. Всеки може да персонализирате упражнения, за да отговарят на вашите нужди и предпочитания.
Продължителност:

 • 8 седмици след 6 дни в седмицата за най-малко 35 минути на ден:

Бъдете сигурни, за да се присъедини към обучението като спокойна и целенасочена. Тогава ефекти на обучение скорост на четене ще бъде най-добрият.
Преди седмица всяка тренировка, тества скоростта на четене и разбиране на ниво да се провери напредъка на науката и да се определи основния лихвен процент за седмицата

Седмица 1-8:

 • - разширяване на зрителното поле, като използвате един от следните програми:
  • Продължителност: 10 мин. / ден
 • - премахване регресия използва:
  • Много по-бързо четене :)
  • Скорост на четене четири пъти по-голяма от скоростта, получена в началото на седмицата
   Продължителност: 2 мин / ден
  • Бързо се чете: три пъти по-голяма от постигнатата скорост в началото на седмицата
   Продължителност: 3 мин / ден
  • Скорост на четене два пъти по-голяма от скоростта, получена в началото на седмицата
   Продължителност: 5 минути / ден
  • Скорост на четене 10% по-голям от този, получен в началото на седмицата
   Продължителност: 15 мин. / ден
  Упражняване на собствената си текстове, като например копие на любимите си уеб сайтове и електронни книги. Водещ текст дава възможност да поставите текст от клипборда.

 • Успех :)